Pvc roletne

Pvc roletne

Ukratko o pvc roletnama

PVC roletne se ekstrudiraju (istiskuju) iz PVC granulata o kojemu zavisi kvalitet i trajanje letvica. Zbog zaštite okoline u skladu sa zakonima Evropske Unije iz PVC granulata od kojih se dobijaju roletne izbačen je sastav olova i kadmijuma što je, prema našim saznanjima, doprinelo kraćem trajanju PVC roletne nego što su nekadašnje roletne trajale.
Od svih roletni uz aluminijumsku roletnu najbolja su zaštita od sunca, toplote, hladnoće, kiše i snega.
Standardi visine letvice su 37 mm i 39 mm sa nazivom MINI PVC roletna koja čini preko 80% našeg tržišta.
Boje PVC roletni se biraju zavisno prema potrebama kupaca, ali naša preporuka je što svetlija roletna time bolja, tako ćemo izbeći nepotrebna uvijanja roletni jer na tamnije slojeve roletni atmosferski uticaji su jači pa se tamnije roletne brže uvijaju, a plastika se brže ukruti pa samim time i brzo puca. Stoga, preporuka je svetlija PVC roletna!
Uobičajena maksimalna širina za ovu PVC letvicu (37 mm ili 39 mm) ne bi trebalo da prelazi 140 cm jer u protivnom se roletne lakše savijaju, bilo atmosferskim uticajima ili nekim drugim fizičkim uticajima. To se inače može kratkotrajno rešiti sa aluminijumskom završnom lajsnom ali naša je preporuka da ako roletna treba prelaziti 140cm bolje je u tom slučaju ugraditi aluminijumsku roletnu.
Kao odličan izolator PVC roletna je i otporna na udarce i svakako lagana za rukovanje. PVC roletne obično se pokreću trakom za podizanje. Elektro pogon nije preporučljiv.
Očekivani vek trajanja je između 15 - 20 godina ako se poštuju standardi pri ugradnji i korišćenju roletne i tome vrlo zahvalna za predviđeni rok trajanja.
Cena čini završnu reč pri ovom odabiru roletni obzirom na svoju jeftiniju izradu i ostale povoljne karakteristike (kao npr. Odličan izolator ...) pa se većina kupaca odlučuje na ovu opciju.

Elektromotor

Elektromotori kao pogon za dizanje pvc roletni su sve češća alternativa klasičnim. Vrlo su praktični pogotovo kod alu roletni većih širina i dužina. Kotrola dizanja dopušta varijacije poput prekidača (zidnog prekidača) ili daljinskog upravljanja sa mogućnostima vremenskog planiranja. Često se kod ugradnje zajedno sa prozorima ne poštuju roletarski standardi pa se nepravedno izbegavaju. Na motore koje mi ugradimo dajemo 5 godina garancije uz prihvatljivu cenu.